|  Статистика топ 5

Трка за МВП на сезоната 2011/12
во Прва лига Мажи

 

   Најдобри на колото:

   1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 33 ип
   2. Душан Кнежевиќ (Фени Инд.) - 30 ип
   3. Мико Голубовиќ (Кожув) - 28 ип
   4. Марко Симоновски (Фени Инд.) - 27 ип
   5. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 26 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Мико Голубовиќ (Кожув) - 41 ип
   2. Џастин Рејнолдс (Торус СЦБТ) - 36 ип
   3. Урош Луковиќ (Куманово) - 31 ип
   4. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 27 ип
   5. Џарид Фрај (Фени Инд.) - 26 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Владимир Георгиевски (Вардар) - 30 ип
   2. Џастин Рејнолдс (Торус СЦБТ) - 29 ип
   3. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 28 ип
   4. Димитар Караџовски (Торус СЦБТ) - 26 ип
   5. Владимир Филиповиќ (Лирија) - 28 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Никола Караколев (Торус СЦБТ) - 30 ип
   2. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 30 ип
   3. Бојан Трајковски (Торус СЦБТ) - 27 ип
   4. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 26 ип
   5. Душан Домовиќ (Кожув) - 19 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 35 ип
   2. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 32 ип
   3. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 30 ип
   4. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 28 ип
   5. Бојан Трајковски (Торус СЦБТ) - 28 ип

* ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Џастин Рејнолдс (Торус СЦБТ) - 36 ип
   2. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 31 ип
   3. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 26 ип
   4. Дејан Микиќ (Куманово) - 24 ип
   5. Диме Тасовски (Работнички) - 22 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 36 ип
   2. Душан Домовиќ (Кожув) - 31 ип
   3. Александар Штерјов (Вардар) - 31 ип
   4. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 31 ип
   5. Дарко Соколов (Фени Инд.) - 28 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 42 ип
   2. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 36 ип
   3. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 32 ип
   4. Владимир Филиповиќ (Лирија) - 29 ип
   5. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 27 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Џастин Рејнолдс (Торус СЦБТ) - 35 ип
   2. Дарко Радуловиќ (Вардар) - 32 ип
   3. Џон Чапел (АБА Струмица) - 28 ип
   4. Диме Тасовски (Работнички) - 27 ип
   5. Енес Хаџибулиќ (Работнички) - 27 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Никола Караколев (Торус СЦБТ) - 26 ип
   2. Душан Кнежевиќ (Фени Инд.) - 26 ип
   3. Ангел Тасевски (Вардар) - 25 ип
   4. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 25 ип
   5. Дејан Микиќ (Куманово) - 25 ип

   * ип = МВП Индекс поени
   Најдобри на колото:

   1. Џарид Фрај (Фени Индустри) - 42 ип
   2. Владимир Филиповиќ (Лирија) - 39 ип
   3. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 37 ип
   4. Ивица Димчевски (Торус СЦБТ) - 30 ип
   5. Александар Костоски (Куманово) - 21 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Владимир Ѓеоргиевски (Вардар) - 43 ип
   2. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 35 ип
   3. Владимир Филиповиќ (Лирија) - 29 ип
   4. Дејан Микиќ (Куманово) - 28 ип
   5. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 26 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Димитар Караџовски (Торус СЦБТ) - 33 ип
   2. Дарко Матиќ (Куманово) - 30 ип
   3. Дастин Мичел (Лирија) - 29 ип
   4. Џарид Фрај (Фени Индустри) - 28 ип
   5. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 26 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Филип Брукс (АБА Струмица) - 36 ип
   2. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 32 ип
   3. Дастин Мичел (Лирија) - 28 ип
   4. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 27 ип
   5. Дарко Радуловиќ (Вардар) - 26 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Џарид Фрај (Фени Индустри) - 41 ип
   2. Диме Тасовски (Работнички) - 38 ип
   3. Милан Јањушевиќ (Куманово) - 32 ип
   4. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 28 ип
   5. Милош Петковиќ (Кожув) - 28 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 37 ип
   2. Велибор Бука (Кожув) - 33 ип
   3. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 31 ип
   4. Брендон Кол (Работнички) - 29 ип
   5. Милан Јањушевиќ (Куманово) - 25 ип
  
   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Филип Брукс (АБА Струмица) - 41 ип
   2. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 36 ип
   3. Немања Јелесијевиќ (Куманово) - 34 ип
   4. Бојан Трајковски (Торус СЦБТ) - 28 ип
   5. Фил Тарнер (Торус СЦБТ) - 28 ип

   * ип = МВП Индекс поени   Најдобри на колото:

   1. Димитар Караџовски (Торус СЦБТ) - 34 ип
   2. Милош Петковиќ (Кожув) - 33 ип
   3. Филип Брукс (АБА Струмица) - 32 ип
   4. Никола Караколев (Торус СЦБТ) - 24 ип
   5. Џејмс Лајф (Лирија) - 23 ип

   * ип = МВП Индекс поени

 

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder