Делегирање ПЛ Плеј оф 1/2 фин.   

  Делегирање М-20 финале2

  М-18 Плеј оф

  М-18 Плеј оф 1
  
  Делегирање ПЛ Плеј оф 2

  Сениорски лиги - билтен бр.36

  Сениорски лиги - Билтен бр.37

  Младински лиги - Билтен бр.29

  Младински лиги - Билтен бр.30

  

 

 

РВА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2015/16

ТАБЕЛА

#

Екипа

он

пн

зн

кз

кп

кр

бод

1

МЗТ Скопје А.

28

24

4

2326

1888

438

52

2

Карпош Соколи

28

21

7

2441

2035

406

49

3

Куманово

28

20

8

2388

2152

236

48

4

Фени Индустри

28

18

10

2278

2088

190

46

5

Кожув

28

13

15

2034

2064

-30

41

6

Работнички

28

11

17

2115

2165

-50

39

7

Струмица

28

5

23

1879

2367

-488

33

8

Бест

28

0

28

1865

2537

-672

28

 
ПЛЕЈ ОФ 2015/2016
 

1/2ФИНАЛЕ ДО ТРИ ПОБЕДИ

МЗТ СКОПЈЕ А. - ФЕНИ И. (0-0)

КАРПОШ С. -  КУМАНОВО  (0-0) 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/2 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/2 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош С.

Куманово

Куманово

Карпош С.

Карпош С.

Куманово

Куманово

Карпош С.

Карпош С.

Куманово

 

1/4  ФИНАЛЕ ДО ТРИ ПОБЕДИ

ФЕНИ И. - КОЖУВ (3-1)

КУМАНОВО - РАБОТНИЧКИ (3-1)

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/4 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Фени Индустри

Кожув

26.04.16

18:00

(2-0)МРТ

100-96

Кожув

Фени Индустри

29.04.16

19:00

(2-1)

91-79

Фени Инд. (3-1)

Кожув

03.05.16

18:00

82-69

Кожув

Фени Индустри

06.05.16

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

ПЛЕЈ ОФ 1/4 финале до три победи

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Куманово

Работнички

26.04.16

19:00

Stream

82-85

Работнички

Куманово

29.04.16

19:00

МРТ

60-77

Куманово (3-1)

Работнички

03.05.16

19:00

100-94

Работнички

Куманово

06.05.16


ПРВА ЛИГА СЕЗОНА 2015/16 РАСПОРЕД И РЕЗУЛТАТИ

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

1 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Кожув

Работнички

10.10.15

19:00

88-67

Карпош Соколи

Бест

10.10.15

19:00

Stream

113-62

Фени Индустри

Куманово

13.10.15

20:00

   МРТ

96-81

МЗТ Скопје А.

Струмица

11.10.15

19:00

Stream

100-48

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

2 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Бест

17.10.15

17:00

Stream

84-46

Кожув

Фени Индустри

17.10.15

19:00

46-61

Струмица

Карпош Соколи

17.10.15

18:00

55-79

Куманово

МЗТ Скопје А.

21.10.15

20:00

МРТ

74-72

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

3 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Фени Индустри

Работнички

24.10.15

19:00

79-82

Бест

Струмица

27.10.15

20:00

МРТ

68-91

МЗТ Скопје А.

Кожув

28.10.15

19:00

Stream

72-66

Карпош Соколи

Куманово

24.10.15

19:30

Stream

90-83

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

4 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Струмица

31.10.15

17:00

Stream

88-68

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

04.11.15

18:00

Stream

76-93

Куманово

Бест

31.10.15

19:00

88-74

Кожув

Карпош Соколи

03.11.15

20:00

мтв

81-92

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

5 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Работнички

12.11.15

19:00

Stream

90-85

Струмица

Куманово

07.11.15

18:00

101-93

Карпош Соколи

Фени Индустри

08.11.15

17:00

Stream

80-65

Бест

Кожув

07.11.15

19:00

82-85

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА  2015/2016

6 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Куманово

15.11.15

17:00

Stream

64-82

МЗТ Скопје А.

Карпош Соколи

18.11.15

18:30

мтв

76-72

Кожув

Струмица

15.11.15

18:00

77-58

Фени Индустри

Бест

14.11.15

18:00

102-63

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

7 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи

Работнички

22.11.15

20:00

Stream

87-64

Куманово

Кожув

21.11.15

17:00

80-83

Бест

МЗТ Скопје А.

25.11.15

19:00

81-109

Струмица

Фени Индустри

24.11.15

20:00

мтв

53-85
 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

8 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Кожув

30.11.15

19:00

Stream

61-62

Бест

Карпош Соколи

28.11.15

19:00

78-96

Куманово

Фени Индустри

28.11.15

19:00

Stream

85-76

Струмица

МЗТ Скопје А.

15.12.15

18:00

67-86

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бест

Работнички

05.12.15

19:00

56-80

Фени Индустри

Кожув

06.12.15

18:00

86-67

Карпош Соколи

Струмица

06.12.15

19:00

Stream

87-68

МЗТ Скопје А.

Куманово

09.12.15

18:00

92-68

-

-

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Фени Индустри

12.12.15

17:00

Stream

59-76

Струмица

Бест

12.12.15

18:00

101-72

Кожув

МЗТ Скопје

03.12.15

19:00

мтв

59-68

Куманово

Карпош Соколи

13.12.15

19:00

Stream

93-80

 

 

 

 

 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

11 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Струмица

Работнички

20.12.15

18:00

56-79

МЗТ Скопје

Фени Индустри

13.01.16

18:00

Stream

79-71

Бест

Куманово

19.12.15

17:00

83-93

Карпош Соколи

Кожув

20.12.15

19:00

92-73

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

12 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

МЗТ Скопје А.

30.12.15

16:00

мтв

75-86

Куманово

Струмица

25.12.15

19:00

94-53

Фени Индустри

Карпош Соколи

26.12.15

18:00

Stream

80-86

Кожув

Бест

23.12.15

19:00

82-69


 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

13 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Куманово

Работнички

16.01.16

19:00

Stream

83-67

Карпош Соколи

МЗТ Скопје А.

20.01.16

18:00

мтв

63-72

Струмица

Кожув

16.01.16

18:00

65-81

Бест

Фени Индустри

17.01.16

19:00

82-86

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

14 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

Карпош Соколи

26.01.16

19:00

69-80

Кожув

Куманово

23.01.16

19:00

73-80

МЗТ Скопје А.

Бест

27.01.16

18:00

113-70

Фени Индустри

Струмица

23.01.16

18:00

84-66


ВТОР ДЕЛ

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

15 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Бест

МЗТ Скопје А.

04.02.16

18:00

50-104

Карпош Соколи

Струмица

30.01.16

19:00

104-62

Работнички

Куманово

30.01.16

17:00

  Stream

76-87

Фени Индустри

Кожув

30.01.16

18:00

78-56

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

16 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Струмица

10.02.16

18:00

94-56

Бест

Работнички

07.02.16

18:00

62-78

Кожув

Карпош Соколи

06.02.16

19:00

Stream

60-71

Куманово

Фени Индустри

05.02.16

19:00

Stream

82-74

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

17 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Работнички

МЗТ Скопје А.

16.02.16

19:00

МРТ

74-71

Струмица

Кожув

13.02.16

18:00

74-90

Фени Индустри

Бест

13.02.16

18:00

93-74

Карпош Соколи

Куманово

14.02.16

20:00

Stream

90-94

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

18 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Кожув

11.03.16

19:00

74-48

Работнички

Фени Индустри

27.02.16

17:00

66-75

Куманово

Струмица

27.02.16

19:00

79-53

Бест

Карпош Соколи

27.02.16

18:00

64-91

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

19 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Фени Индустри

МЗТ Скопје А.

09.03.16

18:00

88-96

Кожув

Куманово

05.03.16

19:00

79-69

Карпош Соколи

Работнички

06.03.16

20:00

Stream

83-72

Струмица

Бест

05.03.16

18:00

75-71

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА  2015/2016

20 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Куманово

15.03.16

20:00

МРТ

79-71

Фени Индустри

Карпош Соколи

13.03.16

18:00

Stream

88-76

Бест

Кожув

13.03.16

18:00

65-76

Работнички

Струмица

12.03.16

17:00

85-61

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

21 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Карпош Соколи

МЗТ Скопје А.

20.03.16

20:00

63-71

Куманово

Бест

19.03.16

19:00

115-73

Струмица

Фени Индустри

19.03.16

18:00

65-87

Кожув

Работнички

19.03.16

19:00

75-81
 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

22 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Бест

25.03.16

18:00

89-51

Струмица

Карпош Соколи

26.03.16

18:00

71-115

Куманово

Работнички

26.03.16

19:00

Stream

98-67

Кожув

Фени Индустри

25.03.16

19:30

Stream

72-87

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

23 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Струмица

МЗТ Скопје А.

02.04.16

18:00

66-79

Работнички

Бест

01.04.16

19:00

90-88

Карпош Соколи

Кожув

02.04.16

17:00

Stream

104-74

Фени Индустри

Куманово

02.04.16

18:00

86-83

-

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

24 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје A.

Работнички

05.04.16

19:00

МРТ

81-71

Кожув

Струмица

06.04.16

19:00

87-57

Бест

Фени Индустри

05.04.16

19:00

63-81

Куманово

Карпош Соколи

06.04.16

19:00

Stream

94-88

 

 

 

 

 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

25 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Кожув

МЗТ Скопје А.

09.04.16

19:00

Stream

54-61

Фени Индустри

Работнички

09.04.16

17:00

108-93

Струмица

Куманово

09.04.16

18:00

70-80

Карпош Соколи

Бест

09.04.16

19:00

86-48

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

26 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Фени Индустри

16.04.16

19:00

Stream

81-58

Куманово

Кожув

16.04.16

19:00

86-80

Работнички

Карпош Соколи

16.04.16

18:00

80-98

Бест

Струмица

16.04.16

17:00

58-89


 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

27 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Куманово

МЗТ Скопје А.

20.04.16

19:00 Stream

80-70

Карпош Соколи

Фени Индустри

20.04.16

18:00

МРТ

92-70

Кожув

Бест

20.04.16

19:00

84-49

Струмица

Работнички

20.04.16

18:00

63-83

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2015/2016

28 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

МЗТ Скопје А.

Карпош Соколи

24.04.16

18:00

Stream

68-83

Бест

Куманово

23.04.16

19:00

63-93

Фени Индустри

Струмица

22.04.16

18:00

82-67

Работнички

Кожув

23.04.16

18:00

Stream

75-76

 

ТОП-5 КУМУЛАТИВНА СТАТИСТИКА ПРВА ЛИГА 2015/2016

Архива

Поранешни шампиони

Сезона 2014/15
Сезона 2013/14
Сезона 2012/13
Сезона 2011/12

Сезона 2010/11
Сезона 2009/10


 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder