МВП ТРКА
СУПЕРЛИГА мажи 2013


Суперлига, 1.коло (20.03.2013)
1. Урош Луковиќ (Куманово) - 47 МВП индекс
2. Лемир Голдваер (Работнички) - 43 МВП индекс
3. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 35 МВП индекс
4. Балша Радуновиќ (Лирија) - 29 МВП индекс
5. Џон Шарпер (Работнички) - 28 МВП индекс


Суперлига, 2.коло (06.04.2013)
1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 33 МВП индекс
2. Урош Луковиќ (Куманово) - 31МВП индекс
3. Александар Костоски (Куманово) - 28 МВП индекс
3. Бојан Трајковски (Фени Индустри) - 28 МВП индекс
5. Мохамед Абукар (Работнички) - 26 МВП индекс


Суперлига, 3.коло (10.04.2013)
1. Ентони Дивејн Ли (Куманово) - 34 МВП индекс
2. Урош Луковиќ (Куманово) - 27 МВП индекс
3. Балша Радуновиќ (Лирија) - 26 МВП индекс
4. Александар Угриновски (Лирија) - 24 МВП индекс
5. Мохамед Абукар (Работнички) - 23 МВП индекс


Суперлига, 4.коло (13.04.2013)
1. Дамјан Стојановски (МЗТ Скопје) - 33 МВП индекс
2. Урош Луковиќ (Куманово) - 31 МВП индекс
3. Диме Тасовски (Лирија) - 29 МВП индекс
4. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 27 МВП индекс
5. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 25 МВП индекс
5. Кори Мекинтош (Фени Индустри) - 25 МВП индекс
5. Лемир Голдваер (Работнички) - 25 МВП индекс


Суперлига, 5.коло (17.04.2013)
1. Ентони Дивејн Ли (Куманово) - 26 МВП индекс
2. Миладин Пековиќ (Кожув) - 25 МВП индекс
3. Диме Тасовски (Лирија) - 24 МВП индекс
3. Александар Димитровски (Работнички) - 24 МВП индекс
3. Балша Радуновиќ (Лирија) - 24 МВП индекс

Суперлига, 6.коло (24.04.2013)
1. Урош Луковиќ (Куманово) - 36 МВП индекс
2. Мохамед Абукар (Работнички) - 35 МВП индекс
3. Ентони Дивејн Ли (Куманово) - 34 МВП индекс
4. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 26 МВП индекс
5. Миладин Пековиќ (Кожув) - 25 МВП индекс

Суперлига, 7.коло (27.04.2013)
1. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 40 МВП индекс
2. Мохамед Абукар (Работнички) - 31 МВП индекс
3. Бојан Трајковски (Фени Индустри) - 26 МВП индекс
4. Душан Кнежевиќ (Фени Индустри) - 25 МВП индекс
5. Александар Костоски (Куманово) - 23 МВП индекс

Суперлига, 8.коло (01.05.2013)
1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 34 МВП индекс
2. Александар Костоски (Куманово) - 33 МВП индекс
3. Мохамед Абукар (Работнички) - 32 МВП индекс
4. Бојан Трајковски (Фени Индустри) - 26 МВП индекс
5. Ненад Зивчевиќ (Работнички) - 23 МВП индекс
5. Урош Луковиќ (Куманово) - 23 МВП индекс

Суперлига, 9.коло (04.05.2013)
1. Дамјан Стојановски (МЗТ Скопје) - 33 МВП индекс
1. Ентони Дивејн Ли (Куманово) - 33 МВП индекс
3. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 32 МВП индекс
4. Харпер Џејмс Камп (Фени Индустри) - 29 МВП индекс
5. Ненад Зивчевиќ (Работнички) - 28 МВП индекс

Суперлига, 10.коло (08.05.2013)
1. Александар Костоски (Куманово) - 29 МВП индекс
2. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 28 МВП индекс
3. Мохамед Абукар (Работнички) - 27 МВП индекс
4. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 22 МВП индекс
4. Урош Луковиќ (Куманово) - 22 МВП индекс
4. Димитар Караџовски (Кожув) - 22 МВП индекс

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder