МВП ТРКА
ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2012/131.коло (27/28.10.2012)

1. Ивица Димчевски (Куманово) - 38 МВП индекс
2. Немања Арсиќ (Струмица) - 24 МВП индекс
2. Саша Братиќ (Фени Индустри) - 24 МВП индекс
4. Диме Тасовски (Лирија) - 23 МВП индекс
5. Димитар Караџовски (Кожув) - 20 МВП индекс


2.коло (03/04.11.2012)
1. Александар Јевџиќ (Струмица) - 32 МВП индекс
2. Бојан Трајковски (Фени Индустри) - 30 МВП индекс
3. Дејан Марјановиќ (Пелистер Спорт) - 28 МВП индекс
3. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 28 МВП индекс
5. Драган Керкез (Вардар) - 26 МВП индекс
5. Александар Костоски (Куманово) - 26 МВП индекс


3.коло (10/11.11.2012)

1. Драган Керкез (Вардар) - 34 МВП индекс
2. Александар Угриновски (Лирија) - 29 МВП индекс
3. Александар Јевџиќ (Струмица) - 28 МВП индекс
4. Омонди Амоке (Работнички) - 26 МВП индекс
5. Тони Симиќ (Лирија) - 25 МВП индекс


4.коло (17.11.2012)

1. Ивица Димчевски (Куманово) - 32 МВП индекс
2. Ефтим Богоев (Струмица) - 29 МВП индекс
2. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 29 МВП индекс
4. Слободан Божовиќ (Кожув) - 24 МВП индекс
5. Дарко Соколов (Фени Индустри) - 22 МВП индекс


5.коло (23/24.11.2012)

1. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 30 МВП индекс
2. Џон Шарпер (Работнички) - 29 МВП индекс
3. Балша Радуновиќ (Лирија) - 27 МВП индекс
4. Дарко Соколов (Фени Индустри) - 25 МВП индекс
5. Александар Штерјов (Кожув) - 24 МВП индекс


6.коло (01/02.12.2012)
1. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 34 МВП индекс
2. Ефтим Богоев (Струмица) - 31 МВП индекс
3. Александар Костоски (Куманово) - 29 МВП индекс
4. Марјан Јаневски (Куманово) - 25 МВП индекс
5. Драган Керкез (Вардар) - 24 МВП индекс


7.коло (07/08.12.2012)
1. Урош Луковиќ (Куманово) - 38 МВП индекс
2. Балша Радуновиќ (Лирија) - 36 МВП индекс
2. Милан Јањушевиќ (Струмица) - 36 МВП индекс
2. Драган Керкез (Вардар) - 36 МВП индекс
5. Душан Кнежевиќ (Фени Индустри) - 34 МВП индекс


8.коло (15.12.2012)
1. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 33 МВП индекс
2. Диме Тасовски (Лирија) - 30 МВП индекс
3. Драган Керкез (Вардар) - 26 МВП индекс
4. Марјан Младеновиќ (Куманово) - 25 МВП индекс
4. Милан Јањушевиќ (Струмица) - 25 МВП индекс


9.коло (22.12.2012)
1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 38 МВП индекс
2. Александар Костоски (Куманово) - 27 МВП индекс
2. Ефтим Богоев (Струмица) - 27 МВП индекс
4. Златко Гоцевски (Струмица) - 26 МВП индекс
4. Дарко Костески (Вардар) - 26 МВП индекс
4. Драган Керкез (Вардар) - 26 МВП индекс
4. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 26 МВП индекс


10.коло (08/09.02.2013)
1. Александар Калањ (Пелистер Спорт) - 36 МВП индекс
2. Урош Величковиќ (Струмица) - 32 МВП индекс
3. Урош Луковиќ (Куманово) - 30 МВП индекс
4. Димитар Караџовски (Кожув) - 26 МВП индекс
5. Слободан Божовиќ (Кожув) - 24 МВП индекс


11.коло (15/16.02.2013)
1. Бојан Трајковски (Фени Индустри) - 40 МВП индекс
2. Урош Луковиќ (Куманово) - 33 МВП индекс
3. Александар Костоски (Куманово) - 29 МВП индекс
4. Балша Радуновиќ (Лирија) - 26 МВП индекс
5. Никола Вучуровиќ (Фени Индустри) - 23 МВП индекс
5. Диме Тасовски (Лирија) - 23 МВП индекс


12.коло (23.02.2013)
1. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 37 МВП индекс
2. Александар Калањ (Пелистер Спорт) - 32 МВП индекс
3. Мохамед Абукар (Работнички) - 31 МВП индекс
4. Кори Мекинтош (Фени Индустри) - 30 МВП индекс
4. Балша Радуновиќ (Лирија) - 30 МВП индекс
4. Игор Мијајловиќ (Кожув) - 30 МВП индекс


13.коло (02/03.03.2013)
1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 36 МВП индекс
2. Мохамед Абукар (Работнички) - 35 МВП индекс
3. Ентони Инграм (Куманово) - 33 МВП индекс
4. Жарко Ѓуриќ (Вардар) - 29 МВП индекс
5. Бојан Трајковски (Фени Индустри) - 27 МВП индекс
5. Урош Луковиќ (Куманово) - 27 МВП индекс

14.коло (09.03.2013)
1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 34 МВП индекс
1. Миладин Пековиќ (Кожув) - 34 МВП индекс
3. Александар Калањ (Пелистер Спорт) - 33 МВП индекс
4. Слободан Божовиќ (Кожув) - 32 МВП индекс
4. Златко Гоцевски (Струмица) - 32 МВП индекс

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder