ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2013/14
ТРКА ЗА МВП НА СЕЗОНАТА


1.Коло (12-13.10.2013)
1. Вукашин Мандиќ (Куманово) - 36 МВП индекс
2. Дарко Соколов (Работнички) - 32 МВП индекс
3. Ефтим Богоев (Фени Индустри) - 31 МВП индекс
4. Миладин Пековиќ (Кожув) - 30 МВП индекс
5. Бојан Трајковски (Лирија) - 29 МВП индекс


2.Коло (18-21.10.2013)
1. Дарко Костески (Вардар Апаве) - 36 МВП индекс
2. Немања Врањеш (Куманово) - 33 МВП индекс
3. Тони Симиќ (Лирија) - 29 МВП индекс
4. Бојан Трајковски (Лирија) - 28 МВП индекс
5. Остин Дифолт (Кожув) - 27 МВП индекс
5. Тони Грнчаров (Струмица) - 27 МВП индекс


3.Коло (25-26.10.2013)
1. Иван Мишковиќ (Куманово) - 34 МВП индекс
2. Жарко Ѓуриќ (Вардар Апаве) - 31 МВП индекс
3. Тони Грнчаров (Струмица) - 28 МВП индекс
4. Миладин Пековиќ (Кожув) - 27 МВП индекс
5. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 25 МВП индекс
5. Владимир Брчков (Работнички) - 25 МВП индекс


4.Коло (01-03.11.2013)
1. Владимир Гајовиќ (Вардар Апаве) - 32 МВП индекс
1. Марко Мијовиќ (Лирија) - 32 МВП индекс
3. Бојан Трајковски (Лирија) - 27 МВП индекс
4. Ашанти Кук (Струмица) - 24 МВП индекс
4. Кирил Павловски (Карпош Соколи) - 24 МВП индекс


5.Коло (05-06.11.2013)
1. Бранислав Џекиќ (Струмица) - 30 МВП индекс
1. Игор Бјелиќ (Фени Индустри) - 30 МВП индекс
3. Дарко Соколов (Работнички) - 29 МВП индекс
4. Владимир Георгиевски (Карпош Соколи) - 28 МВП индекс
5. Вукашин Мандиќ (Куманово) - 27 МВП индекс


6.Коло (08-09.11.2013)
1. Страхиња Милошевиќ (Карпош Соколи) - 37 МВП индекс
2. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 34 МВП индекс
3. Ројс Паран (Куманово) - 33 МВП индекс
4. Тони Симиќ (Лирија) - 27 МВП индекс
5. Тајрон Наред (Лирија) - 26 МВП индекс


7.Коло (15-16.11.2013)
1. Страхиња Милошевиќ (Карпош Соколи) - 37 МВП индекс
2. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 35 МВП индекс
2. Игор Бјелиќ (Фени Индустри) - 35 МВП индекс
4. Дарко Соколов (Работнички) - 29 МВП индекс
4. Александар Калањ (Пелистер Спорт) - 29 МВП индекс


8.Коло (22-23.11.2013)
1. Дарко Балабан (Фени Индустри) - 37 МВП индекс
2. Иван Мишковиќ (Куманово) - 36 МВП индекс
3. Марко Мијовиќ (Лирија) - 32 МВП индекс
4. Златко Гоцевски (Кожув) - 29 МВП индекс
5. Жарко Ѓуриќ (Вардар) - 27 МВП индекс
5. Страхиња Милошевиќ (Карпош Соколи) - 27 МВП индекс


9.Коло (29-30.11.2013)
1. Страхиња Милошевиќ (Карпош Соколи) - 28 МВП индекс
2. Џанер Осман (Струмица) - 27 МВП индекс
2. Дарко Балабан (Фени Индустри) - 27 МВП индекс
4. Никола Вукасовиќ (Пелистер Спорт) - 25 МВП индекс
5. Вукашин Мандиќ (Куманово) - 24 МВП индекс


10.Коло (05-07.12.2013)
1. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 52 МВП индекс
2. Дарко Соколов (Работнички) - 37 МВП индекс
3. Бојан Трајковски (Лирија) - 31 МВП индекс
4. Урош Луковиќ (Куманово) - 29 МВП индекс
5. Александар Мареља (Струмица) - 27 МВП индекс


11.Коло (13-15.12.2013)
1. Вукашин Мандиќ (Куманово) - 38 МВП индекс
2. Александар Мареља (Струмица) - 37 МВП индекс
3. Урош Луковиќ (Куманово) - 32 МВП индекс
4. Слободан Божовиќ (Кожув) - 29 МВП индекс
5. Ашанти Кук (Струмица) - 28 МВП индекс


12.Коло (14-16.02.2014)
1. Никола Вукасовиќ (Пелистер Спорт) - 42 МВП индекс
2. Игор Бјелиќ (Фени Индустри) - 33 МВП индекс
3. Александар Мареља (Струмица) - 31 МВП индекс
3. Горан Икониќ (Работнички) - 31 МВП индекс
5. Ѓорѓи Анакиевски (Пелистер Спорт) - 29 МВП индекс


13.Коло (19-20.02.2014)
1. Игор Бјелиќ (Фени Индустри) - 34 МВП индекс
2. Славен Чупковиќ (Кожув) - 30 МВП индекс
3. Ѓорѓи Анакиевски (Пелистер Спорт) - 28 МВП индекс
4. Џулиус Колс (Лирија) - 26 МВП индекс
5. Александар Мареља (Струмица) - 25 МВП индекс
5. Филип Кралевски (Вардар Апаве) - 25 МВП индекс
5. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 25 МВП индекс
5. Владимир Брчков (Работнички) - 25 МВП индекс


14.Коло (22-23.02.2014)
1. Мико Голубовиќ (Пелистер Спорт) - 36 МВП индекс
2. Бариша Красиќ (Работнички) - 31 МВП индекс
3. Александар Мареља (Струмица) - 29 МВП индекс
4. Горан Икониќ (Работнички) - 29 МВП индекс
5. Никола Вукасовиќ (Пелистер Спорт) - 29 МВП индекс

15.Коло (28.02.-01.03.2014)
1. Бранислав Џекиќ (Струмица) - 30 МВП индекс
1. Игор Бјелиќ (Фени Индустри) - 30 МВП индекс
3. Дарко Соколов (Работнички) - 29 МВП индекс
4. Владимир Георгиевски (Карпош Соколи) - 28 МВП индекс
5. Вукашин Мандиќ (Куманово) - 27 МВП индекс

16.Коло (08.03.-10.03.2014)
1. Миљан Радисављевиќ (Пелистер Спорт) - 37 МВП индекс
2. Горан Икониќ (Работнички) - 30 МВП индекс
2. Кирил Павловски (Карпош Соколи) - 30 МВП индекс
4. Петар Апцев (Пелистер Спорт) - 28 МВП индекс
5. Ројс Паран (Куманово) - 26 МВП индекс
5. Еуген Харис (Фени Индустри) - 26 МВП индекс

17.Коло (14.03.-17.03.2014)
1. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 48 МВП индекс
2. Урош Луковиќ (Куманово) - 41 МВП индекс
3. Бојан Трајковски (Лирија) - 40 МВП индекс
4. Вукашин Мандиќ (Куманово) - 32 МВП индекс
5. Еуген Харис (Фени Индустри) - 28 МВП индекс

18.Коло (21.03.-24.03.2014)
1. Душан Кнежевиќ (Работнички) - 26 МВП индекс
2. Димитар Караџовски (Кожув) - 25 МВП индекс
2. Бојан Трајковски (Лирија) - 25 МВП индекс
2. Владимир Георгиевски (Карпош Соколи) - 25 МВП индекс
5. Миљан Радисављевиќ (Пелистер Спорт) - 24 МВП индекс
5. Диме Тасовски (Лирија) - 24 МВП индекс
5. Игор Мијајловиќ (Кожув) - 24 МВП индекс

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder