FIBA TEACHING MATERIALS 2014

                                                            
              Official Basketball                                        Official Basketball
                   Rules 2014                                           Interpretations 2014

 

                                                             
          Измени на правила 2014                          Измени на толкувања 2014
            на Македонски јазик                                  на Македонски јазик

Информации и документи од судиска комисија при мкф


Листа на судии
Листа на делегати
Ангажирани судии во лигите
Ангажирани делегати во лигите


Одлука за навремено
доставување на контроли
 Правилник за работа на Судиска комисија МКФ


Одлука за задолжително судење во
Младински Лиги


Измени на правила
2016 година


Обновување на правила 2012
(.pdf)         (power point)


ФИБА Толкувања

Видео препораки
Во рамки на ФИБА програмата со наслов „Фер игра за сите“, развиена со цел да асистира при унапредувањето на кошарката, издадено е новото видео посветено конкретно на подобра судиска подготовка и проценка.

БИДЕТЕ И ВИЕ ДЕЛ ОД КОШАРКАРСКОТО СЕМЕЈСТВО, СТАНЕТЕ КОШАРКАРСКИ СУДИЈА!
 Оглас
 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder