|  Статистика топ 5

Трка за МВП на сезоната 2011/12 
Суперлига Мажи

 

  Најдобри на колото:

  1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 40 ип
  2. Душан Кнежевиќ (Фени Инд.) - 34 ип
  3. Диме Тасовски (Лирија) - 32 ип
  4. Урош Луковиќ (Куманово) - 31 ип
  5. Ефтим Богоев (Работнички) - 28 ип

  * ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Синиша Аврамовски (Лирија) - 25 ип
  2. Енес Хаџибулиќ (Работнички) - 25 ип
  3. Милан Јањушевиќ (Куманово) - 25 ип
  4. Александар Костоски (Куманово) - 24 ип
  5. Душан Кнежевиќ (Фени Инд.) - 22 ип

  * ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Душан Кнежевиќ (Фени Инд.) - 40 ип
  2. Владимир Зујовиќ (Работнички) - 33 ип
  3. Балша Радуновиќ (Лирија) - 32 ип
  4. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 32 ип
  5. Димитар Караџовски (Торус СЦБТ) - 31 ип

  * ип = МВП Индекс поени
  Најдобри на колото:

  1. Ефтим Богоев (Работнички) - 28 ип
  2. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 28 ип
  3. Балша Радуновиќ (Лирија) - 21 ип
  4. Александар Костоски (Куманово) - 20 ип
  5. Милан Јањушевиќ (Куманово) - 19 ип

  * ип = МВП Индекс поени
  Најдобри на колото:

  1. Балша Радуновиќ (Лирија) - 33 ип
  2. Карлос Морбан (Лирија) - 27 ип
  3. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 25 ип
  4. Огнен Стојановски (МЗТ Скопје) - 24 ип
  5. Дејан Микиќ (Куманово) - 23 ип

  * ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Тодор Гечевски (МЗТ Скопје) - 35 ип
  2. Александар Костоски (Куманово) - 35 ип
  3. Игор Мијаиловиќ (МЗТ Скопје) - 30 ип
  4. Џастин Рејнолдс (Торус СЦБТ) - 29 ип
  5. Милан Јањушевиќ (Куманово) - 26 ип

  * ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 40 ип
  2. Урош Луковиќ (Куманово) - 40 ип
  3. Јане Петровски (Работнички) - 31 ип
  4. Тони Симиќ (Лирија) - 29 ип
  5. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 28 ип

  * ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Милан Јањушевиќ (Куманово) - 37 ип
  2. Душан Кнежевиќ (Фени Инд.) - 36 ип
  3. Кирил Николовски (Фени Инд.) - 27 ип
  4. Ноа Далман (МЗТ Скопје) - 26 ип
  5. Ѓорѓи Чековски (МЗТ Скопје) - 26 ип

* ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Диме Тасовски (Лирија) - 43 ип
  2. Џарид Фрај (Фени Инд.) - 38 ип
  3. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 35 ип
  4. Дарко Матиќ (Куманово) - 28 ип
  5. Александар Костоски (Куманово) - 27 ип

  * ип = МВП Индекс поени  Најдобри на колото:

  1. Игор Мијаиловиќ (МЗТ Скопје) - 40 ип
  2. Дејан Микиќ (Куманово) - 36 ип
  3. Немања Јелесијевиќ (Работнички) - 25 ип
  4. Димитар Караџовски (Торус СЦБТ) - 24 ип
  5. Александар Костоски (Куманово) - 23 ип

  * ип = МВП Индекс поени
МВП ТРКА - РЕГУЛАРЕН ДЕЛ ОД СЕЗОНА 2011/12

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder