Македонска Прва Лига

Листа на финални натпревари и шампиони

 

Сезона 2010/2011

Шампион:

Фени Индустри

Финале:

Фени Индустри – Работнички

4-1

Натпревари:

18.05.2011

Фени Индустри – Работнички

97-69

(2-0)

21.05.2011

Работнички – Фени Индустри

91-77

(2-1)

25.05.2011

Фени Индустри – Работнички

84-78

(3-1)

28.05.2011

Работнички – Фени Индустри

82-93

(4-1)

Забелешка:

Поради подобар меѓусебен дуел во регуларниот дел од сезоната, Фени Индустри ја почна финалната серија против Работнички со предност од 1-0

 

Сезона 2009/2010

Шампион:

Фени Индустри

Финале:

Фени Индустри – Вардар Осигурување

4-3

Натпревари:

28.04.2010

Вардар Осигурување – Фени Индустри

89-77

(1-1)

05.05.2010

Фени Индустри – Вардар Осигурување

80-74

(2-1)

08.05.2010

Вардар Осигурување – Фени Индустри

77-87

(3-1)

12.05.2010

Фени Индустри – Вардар Осигурување

57-85

(3-2)

15.05.2010

Вардар Осигурување – Фени Индустри

60-53

(3-3)

19.05.2010

Фени Индустри – Вардар Осигурување

86-72

(4-3)

Забелешка:

Поради подобар меѓусебен дуел во регуларниот дел од сезоната, Фени Индустри ја почна финалната серија против Вардар Осигурување со предност од 1-0

 

Сезона 2008/2009

Шампион:

Фершпед Работнички

Финале:

Фершпед Работнички – Фени Индустри

4-2

Натпревари:

21.05.2009

Фени Индустри – Фершпед Работнички

63-66

(1-0)

24.05.2009

Фершпед Работнички – Фени Индустри

66-56

(2-0)

27.05.2009

Фени Индустри – Фершпед Работнички

75-71

(2-1)

31.05.2009

Фершпед Работнички – Фени Индустри

71-74

(2-2)

04.06.2009

Фени Индустри – Фершпед Работнички

60-70

(3-2)

07.06.2009

Фершпед Работнички – Фени Индустри

76-66

(4-2)

 

Сезона 2007/2008

Шампион:

Фени Индустри

Финале:

Фени Индустри – Струмица 2005

4-3

Натпревари:

20.05.2008

Фени Индустри – Струмица 2005

79-75

(2-0)

23.05.2008

Струмица 2005 – Фени Индустри

82-69

(2-1)

28.05.2008

Фени Индустри – Струмица 2005

89-80

(3-1)

31.05.2008

Струмица 2005 – Фени Индустри

75-74

(3-2)

03.06.2008

Фени Индустри – Струмица 2005

78-83

(3-3)

07.06.2008

Струмица 2005 – Фени Индустри

92-100

(4-3)

Забелешка:

Поради подобар меѓусебен дуел во регуларниот дел од сезоната, Фени Индустри ја почна финалната серија против Струмица 2005 со предност од 1-0

 

Сезона 2006/2007

Шампион:

Струмица 2005

Финале:

Струмица 2005 – Фершпед Работнички

4-1

Натпревари:

05.05.2007

Струмица 2005 – Фершпед Работнички

73-52

(1-0)

08.05.2007

Фершпед Работнички – Струмица 2005

65-67

(2-0)

13.05.2007

Струмица 2005 – Фершпед Работнички

74-70

(3-0)

16.05.2007

Фершпед Работнички – Струмица 2005

79-70

(3-1)

19.05.2007

Струмица 2005 – Фершпед Работнички

66-52

(4-1)

 

Сезона 2005/2006

Шампион:

Фершпед Работнички

Финале:

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

4-1

Натпревари:

09.05.2006

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

66-68

(1-1)

13.05.2006

Вардар Осигурување – Фершпед Работнички

67-82

(2-1)

16.05.2006

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

92-76

(3-1)

20.05.2006

Вардар Осигурување – Фершпед Работнички

62-87

(4-1)

Забелешка:

Поради подобар меѓусебен дуел во регуларниот дел од сезоната, Работнички ја почна финалната серија против Вардар Осигурување со предност од 1-0

 

 

Сезона 2004/2005

Шампион:

Фершпед Работнички

Финале:

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

4-2

Натпревари:

14.05.2005

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

87-56

(2-0)

17.05.2005

Вардар Осигурување – Фершпед Работнички

72-68

(2-1)

19.05.2005

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

77-65

(3-1)

21.05.2005

Вардар Осигурување – Фершпед Работнички

84-72

(3-2)

24.05.2005

Фершпед Работнички – Вардар Осигурување

71-63

(4-2)

Забелешка:

Поради подобар меѓусебен дуел во регуларниот дел од сезоната, Работнички ја почна финалната серија против Вардар Осигурување со предност од 1-0

 

 

Сезона 2003/2004

Шампион:

Фершпед Работнички

Финале:

Фершпед Работнички – МЗТ Скопје 2000

4-1

 

 

Сезона 2002/2003

Шампион:

Фершпед Работнички

Финале:

Фершпед Работнички – Поло Трејд

4-0

 

 

Сезона 2001/2002

Шампион:

Фершпед Работнички

Финале:

Фершпед Работнички – Куманово

4-2

 

 

Сезона 2000/2001

Шампион:

Работнички

Финале:

Работнички – МЗТ Скопје 2000

3-0

 

 

Сезона 1999/2000

Шампион:

Никол Ферт Гостивар

Финале:

Никол Ферт Гостивар – Годел Работнички

3-2

 

 

Сезона 1998/1999

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – МЗТ Бос Скопје

3-2

 

 

Сезона 1997/1998

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – МЗТ Бос Скопје

3-2

 

 

Сезона 1996/1997

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – Жито Вардар

4-1

 

 

Сезона 1995/1996

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – МЗТ Скопје

3-0

 

 

Сезона 1994/1995

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – Деликатес Кочани

3-2

 

 

Сезона 1993/1994

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – Деликатес Кочани

3-2

 

 

Сезона 1992/1993

Шампион:

Годел Работнички

Финале:

Годел Работнички – МЗТ Хепос Скопје

3-2

 

 

 

РЕКОРДИ

Шампиони и финалисти:

Работнички

14 титули

17 финални натпревари

Фени Индустри

  3 титули

  4 финални натпревари

Струмица 2005

  1 титула

  2 финални натпревари

Никол Ферт Гостивар

  1 титула

  1 финален натпревар

МЗТ Скопје

-

  6 финални натпревари

Вардар Осигурување

-

  3 финални натпревари

Деликатес Кочани

-

  2 финални натпревари

Жито Вардар

-

  1 финален натпревар

Куманово

-

  1 финален натпревар

Поло Трејд

-

  1 финален натпревар