Сениорски лиги Билтен бр.12   
   
     Билтен бр.2  Куп 2017  
      
     Куп 2016/17 Билтен

     Термини МЛ 12 коло

     Термини заостанати МЛ     

     Младински лиги Билтен бр.7
      

  

  

 

седум младински селекции на Македонија пријавени за настап на Европските првенства во 2017 година

Продолжува заложбата на раководството на Македонската кошаркарска федерација и Управниот одбор за континуиран настап на нашите млади селекции на Европските првенства, се со цел за што подобар напредок и усовршување на нашите млади кошаркари и кошаркарки во натпреварите против квалитетните противници. 
МКФ поради тоа и годинава одлучи пет млади селекции на Македонија да учествуваат на Европските шампионати во 2017  година, арепрезентациите до 14 години во машка и женска конкуренција да настапат на турнирот во Словенија. 

Машката селекција до 20 години е пријавена за Европското Првнство  дизвизија Б  кое ќе се игра следната година од 15-23 јули 2017.

Нашата јуниорска селекција за кошаркари до 18 години(У-18) ќе биде дел од ЕП дивизија Б од 29 јули до 6 август.

Нивите врснички, женската селекција(У-18)  на Македонија до 18 години ќе игра на ЕП Дивизија Б од 5 до 13 август во 2017.

На континеталните шампионати ќе учествуваат и македонските национални тимови за кошаркари и кошаркарки до 16 години.

Кадетите (У-16) на ЕП Дивизија Б од 11 до 19 август 2017 .

Кадетките (У-16) на ЕП Дивизија Б од 18 до 26 август во 2017 година.

На меѓународната сцена ќе настапат и македонските репрезентации во машка и женска конкуренција до 14 години.

Нашуте најмлади селекции и во 2017 ќе бидат дел од силниот Меѓународен турнир во Словенија под покровителство на ФИБА:

 
  

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder