МОЖНОСТ ЗА
РАБОТА ВО МКФ


- Делег. ПЛМ 10.коло
- Делег. ВЛМ 9.коло
- Сениорски лиги, Билтен 9 

 

ВТОРА ЛИГА МАЖИ, СЕЗОНА 2014/15 - ТАБЕЛА

Позиција

Тим

ОН

Поб

Пор

КД

КП

КР

Бод

1

Т-Баскет

8

7

1

615

494

121

15

2

Вардар Апаве

7

5

2

619

564

55

12

3

Борец Баскет

8

4

4

570

574

-4

12

4

Тетекс ТТК

7

4

3

559

544

15

11

5

Радовиш

7

4

3

532

520

12

11

6

Пелистер

7

4

3

511

506

5

11

7

Бест

7

3

4

527

455

72

10

8

Шкупи

7

3

4

538

525

13

10

9

Црн Дрим

7

3

4

537

562

-25

10

10

Михајловски

6

2

4

372

434

-62

8

11

Дино Баскет

7

0

7

457

659

-202

7

Втора Лига Мажи (сезона 2014/15) - Распоред на натпревари

Коло

Датум/Време

Домаќин

Резултат

Гостин

1

-

Вардар Апаве

 

 

-

25.10.14

Бест

60

65

Т-Баскет

25.10.14

Михајловски

59

54

Пелистер

25.10.14

Радовиш

90

85

Тетекс ТТК

25.10.14

Борец Баскет

86

60

Црн Дрим

25.10.14

Шкупи

103

47

Дино Баскет

2

-

-

 

 

Дино Баскет

01.11.14

Црн Дрим

83

74

Шкупи

02.11.14

Тетекс ТТК

82

79

Борец Баскет

01.11.14

Пелистер

74

66

Радовиш

02.11.14

Т-Баскет

86

46

Михајловски

01.11.14

Вардар Апаве

101

97

Бест

3

-

Бест

 

 

-

08.11.14

Михајловски

82

67

Вардар Апаве

08.11.14

Радовиш

71

84

Т-Баскет

08.11.14

Борец Баскет

77

64

Пелистер

08.11.14

Шкупи

90

78

Тетекс ТТК

09.11.14

Дино Баскет

70

101

Црн Дрим

4

-

-

 

 

Црн Дрим

15.11.14 (17:00)

Тетекс ТТК

96

85

Дино Баскет

16.11.14 (12:00)

Пелистер

76

61

Шкупи

15.11.14 (19:00)

Т-Баскет

70

56

Борец Баскет

15.11.14 (16:00)

Вардар Апаве

87

77

Радовиш

16.11.14 (15:00)

Бест

71

60

Михајловски

5

-

Михајловски

 

 

-

22.11.14 (12:00)

Радовиш

75

66

Бест

22.11.14 (19:30)

Борец Баскет

75

68

Вардар Апаве

22.11.14 (19:00)

Шкупи

67

79

Т-Баскет

22.11.14 (17:00)

Дино Баскет

83

91

Пелистер

23.11.14 (15:30)

Црн Дрим

73

64

Тетекс ТТК

6

-

-

 

 

Тетекс ТТК

30.11.14 (12:00)

Пелистер

88

75 

Црн Дрим

29.11.14 (17:00)

Т-Баскет

83

64

Дино Баскет

29.11.14 (13:00)

Вардар Апаве

101

81

Шкупи

30.11.14 (17:00)

Бест

87

52

Борец Баскет

30.11.14 (18:30)

Михајловски

57

78

Радовиш

7

-

Радовиш

 

 

-

07.12.14 (18:30)

Борец Баскет

78

68

Михајловски

07.12.14 (18:00)

Шкупи

62

61

Бест

06.12.14 (17:00)

Дино Баскет

68

100

Вардар Апаве

06.12.14 (16:00)

Црн Дрим

61

85

Т-Баскет

06.12.14 (17:00)

Тетекс ТТК

85

64

Пелистер

8

-

-

 

 

Пелистер

14.12.14 (17:00)

Т-Баскет

63

69

Тетекс ТТК

13.12.14 (14:00)

Вардар Апаве

95

84

Црн Дрим

14.12.14 (17:00)

Бест

85

40

Дино Баскет

Одложена

Михајловски

 

 

Шкупи

14.12.14 (12:00)

Радовиш

75

67

Борец Баскет

9

-

Борец Баскет

 

 

-

20.12.14

Шкупи

 

 

Радовиш

20.12.14

Дино Баскет

 

 

Михајловски

20.12.14

Црн Дрим

 

 

Бест

20.12.14

Тетекс ТТК

 

 

Вардар Апаве

20.12.14

Пелистер

 

 

Т-Баскет

10

-

-

 

 

Т-Баскет

24.12.14

Вардар Апаве

 

 

Пелистер

24.12.14

Бест

 

 

Тетекс ТТК

24.12.14

Михајловски

 

 

Црн Дрим

24.12.14

Радовиш

 

 

Дино Баскет

24.12.14

Борец Баскет

 

 

Шкупи

11

 

Шкупи

 

 

-

27.12.14

Дино Баскет

 

 

Борец Баскет

27.12.14

Црн Дрим

 

 

Радовиш

27.12.14

Тетекс ТТК

 

 

Михајловски

27.12.14

Пелистер

 

 

Бест

27.12.14

Т-Баскет

 

 

Вардар Апаве

Коло

Датум

Домаќин

Резултат

Гостин

12

-

-

 

 

Вардар Апаве

28.02.15

Т-Баскет

 

 

Бест

28.02.15

Пелистер

 

 

Михајловски

28.02.15

Тетекс ТТК

 

 

Радовиш

28.02.15

Црн Дрим

 

 

Борец Баскет

28.02.15

Дино Баскет

 

 

Шкупи

13

-

Дино Баскет

 

 

-

07.03.15

Шкупи

 

 

Црн Дрим

07.03.15

Борец Баскет

 

 

Тетекс ТТК

07.03.15

Радовиш

 

 

Пелистер

07.03.15

Михајловски

 

 

Т-Баскет

07.03.15

Бест

 

 

Вардар Апаве

14

-

-

 

 

Бест

14.03.15

Вардар Апаве

 

 

Михајловски

14.03.15

Т-Баскет

 

 

Радовиш

14.03.15

Пелистер

 

 

Борец Баскет

14.03.15

Тетекс ТТК

 

 

Шкупи

14.03.15

Црн Дрим

 

 

Дино Баскет

15

-

Црн Дрим

 

 

-

21.03.15

Дино Баскет

 

 

Тетекс ТТК

21.03.15

Шкупи

 

 

Пелистер

21.03.15

Борец Баскет

 

 

Т-Баскет

21.03.15

Радовиш

 

 

Вардар Апаве

21.03.15

Михајловски

 

 

Бест

16

-

-

 

 

Михајловски

28.03.15

Бест

 

 

Радовиш

28.03.15

Вардар Апаве

 

 

Борец Баскет

28.03.15

Т-Баскет

 

 

Шкупи

28.03.15

Пелистер

 

 

Дино Баскет

28.03.15

Тетекс ТТК

 

 

Црн Дрим

17

-

Тетекс ТТК

 

 

-

04.04.15

Црн Дрим

 

 

Пелистер

04.04.15

Дино Баскет

 

 

Т-Баскет

04.04.15

Шкупи

 

 

Вардар Апаве

04.04.15

Борец Баскет

 

 

Бест

04.04.15

Радовиш

 

 

Михајловски

18

-

-

 

 

Радовиш

11.04.15

Михајловски

 

 

Борец Баскет

11.04.15

Бест

 

 

Шкупи

11.04.15

Вардар Апаве

 

 

Дино Баскет

11.04.15

Т-Баскет

 

 

Црн Дрим

11.04.15

Пелистер

 

 

Тетекс ТТК

19

-

Пелистер

 

 

-

18.04.15

Тетекс ТТК

 

 

Т-Баскет

18.04.15

Црн Дрим

 

 

Вардар Апаве

18.04.15

Дино Баскет

 

 

Бест

18.04.15

Шкупи

 

 

Михајловски

18.04.15

Борец Баскет

 

 

Радовиш

20

-

-

 

 

Борец Баскет

25.04.15

Радовиш

 

 

Шкупи

25.04.15

Михајловски

 

 

Дино Баскет

25.04.15

Бест

 

 

Црн Дрим

25.04.15

Вардар Апаве

 

 

Тетекс ТТК

25.04.15

Т-Баскет

 

 

Пелистер

21

-

Т-Баскет

 

 

-

02.05.15

Пелистер

 

 

Вардар Апаве

02.05.15

Тетекс ТТК

 

 

Бест

02.05.15

Црн Дрим

 

 

Михајловски

02.05.15

Дино Баскет

 

 

Радовиш

02.05.15

Шкупи

 

 

Борец Баскет

22

-

-

 

 

Шкупи

09.05.15

Борец Баскет

 

 

Дино Баскет

09.05.15

Радовиш

 

 

Црн Дрим

09.05.15

Михајловски

 

 

Тетекс ТТК

09.05.15

Бест

 

 

Пелистер

09.05.15

Вардар Апаве

 

 

Т-Баскет

 

Архива


Сезона 2013/14
Сезона 2012/13
Сезона 2011/12
Сезона 2010/11
Сезона 2009/10 

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder