Информација

Македонската Кошаркарска Федерација
од понеделник на нова адреса

Во понеделник (19 септември 2014), Македонската Кошаркарска Федерација ќе ги напушти досегашните канцеларии на Бул. Кузман Јосифовски Питу бр.17 и ќе се пресели во нови простории. Новиот дом на Федерацијата ќе се наоѓа на Улица Македонија бр.11А, во строгиот центар на Скопје, веднаш спроти новата зграда на Министерството за финансии. Телефонските броеви и сите останати службени контакти остануваат непроменети. МАПА

Покана за Седница на Здружение на прволигаши

Втората Седница на ЗКК од ПЛМ во натпреварувачката 2014/15 ќе се одржи во среда (1 октомври 2014) со почеток во 13:00 часот во новите простории на МКФ (ул. Македонија бр.11А). Прва точка на Дневниот ред е избор на нов Комесар за натпреварување на МКФ. Поради важноста на Седницата, задолжително е присуството на еден овластен претставник од секој клуб во Првата лига. Покана за седницата.


Заклучоци на Комисијата за спроведување
избор на Комесар за натпреварување на МКФ

Комисијата за спроведување избор на Комесар за натпреварување при МКФ, денеска (22 септември 2014) во просториите на МКФ направи интервјуа со пријавените кандидати за позицијата Комесар за натпреварување, по што донесе заклучоци.
Извештај за заклучоците на Комисијата

 

Семинар за судии и делегати - Струмица 2014

Овогодинешниот редовен семинар за судии и делегати ќе се одржи во периодот од 3 до 5 октомври, во хотелот „Цар Самуил“ во Струмица. На семинарот, покрај презентирањето на новите измени и дополнувања во правилата, како и предавањата низ кои судиите и делегатите ќе имаат можност да го унапредат своето знаење, ќе се одржи и редовното тестирање за проверка на знаењата.

Официјална покана за семинарот.                Програма на семинарот.

Регистрациска комисија
Билтен бр.1 (сезона 2014/15)

(19.08.2014) Националниот инструктор, Ѓорги Пиперков, ги објави измените на Правилата и Толкувањата 2014 на Македонски јазик, кои стапуваат на сила од 1 октомври 2014 година.

ПРЕОДЕН РОК 2014/15

                                                               
        ИНФОРМАЦИЈА                                                    ДОКУМЕНТИ

МАКЕДОНИЈА НА ЕВРОБАСКЕТ 2015

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

Група Д

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Македонија

Белгија

10.08.14

20:30

76-73

Данска

Македонија

13.08.14

19:30

 

75-81

Белорусија

Македонија

17.08.14

17:00

70-81

Белгија

Македонија

20.08.14

20:30

 

63-60

Македонија

Данска

24.08.14

20:30

80-46

Македонија

Белорусија

27.08.14

20:30

 

72-66

Ул. Кузман Јосифовски Питу 17, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder