МОЖНОСТ ЗА
РАБОТА ВО МКФ


- Делег. ПЛМ 10.коло
- Делег. ВЛМ 9.коло
- Сениорски лиги, Билтен 9 

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ – СЕЗОНА 2013/14

ТАБЕЛА

#

Екипа

он

пн

зн

кз

кп

кр

бод

1

МЗТ Скопје А.

9

6

3

678

553

+125

15

2

Куманово

9

6

3

721

641

+80

15

3

Фени Индустри

9

6

3

730

676

+54

15

4

Работнички

8

7

1

596

463

+133

14

5

Карпош Соколи

8

5

3

613

599

+14

13

6

Кожув

8

4

4

614

584

+30

12

7

Струмица

9

3

6

565

715

-150

12

8

Гоце Делчев

9

2

7

581

714

-133

11

9

Водњански Лисици

9

0

9

573

726

-153

9

 

 

 

ПОСЛЕДНИ РЕЗУЛТАТИ:  ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2014/15

9 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Кожув

Гоце Делчев

06.12.14

19:00

89-58

Карпош Соколи

Струмица

04.12.14

19:00

Stream

76-54

МЗТ Скопје А.

Карпош Соколи

10.12.14

18:30

Stream

97-85

Фени Индустри

Работнички

06.12.14

18:00

Stream

76-84

-

Вод. Лисици

-

СЛЕДНИ НАТПРЕВАРИ: ПРВА ЛИГА МАЖИ - СЕЗОНА 2014/15

10 коло

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Гоце Делчев

Вод. Лисици

13.12.14

18:00

75-62

-

Работнички

-

Фени Индустри

МЗТ Скопје

17.12.14

19:00

МРТ

90-79

Куманово

Струмица

13.12.14

19:00

88-55

Карпош Соколи

Кожув

19.12.14

19:00

МРТ

 

ПРВА ЛИГА МАЖИ - РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ И РЕЗУЛТАТИ


ПРВА ЛИГА МАЖИ - ПОЕДИНЕЧНА СТАТИСТИКА - ТОП 5 ВО СЕЗОНАТА


ПРВА ЛИГА МАЖИ - МВП ТРКА


ПРВА ЛИГА МАЖИ – ЛИСТА НА ОДОБРЕНИ ИГРАЧИ

 

 

ТИМОВИ - СЕЗОНА 2014/15
  • Водњански Лисици
  • Гоце Делчев
  • Карпош Соколи
  • Кожув
  • Куманово
  • МЗТ Скопје А.
  • Работнички
  • Струмица
  • Фени Индустри

(тимска статистика)
(
тимска статистика
)
(
тимска статистика
)
(
тимска статистика
)
(
тимска статистика
)
(тимска статистика)
(
тимска статистика
)
(
тимска статистика
)
(тимска статистика)

Архива

Поранешни шампиони

Сезона 2013/14
Сезона 2012/13
Сезона 2011/12

Сезона 2010/11
Сезона 2009/10

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder