Здружението на Прволигаши го избра Бобан Јосифовски
за нов Комесар за натпреварување

Денеска во просториите на МКФ, Здружението на клубови од Прва Лига Мажи спроведе избор за нов Комесар за натпреварување. Присутните претставници од сите 10 клубови во Првата Лига, по пат на гласање го избраа Бобан Јосифовски за позицијата Комесар, пред останатите двајца кандидати - Антонио Угринов кој во текот на состанокот ја повлече кандидатурата и Благоја Георгиевски.

Покана за седница на ЗКК од Прва Лига Жени
Седницата ќе се одржи во четврток (02.10.2014) со почеток во 13:00 часот во новите простории на МКФ. Поради важноста на седницата, присуството на еден овластен претставник од секој клуб е задолжително.
Покана за седницата
.

Покана за седница на ЗКК од Втора Лига Мажи
Седницата ќе се одржи во четврток (02.10.2014) со почеток во 14:00 часот во новите простории на МКФ. Поради важноста на седницата, присуството на еден овластен претставник од секој клуб е задолжително.
Покана за седницата
.

Покана за седница на ЗКК од Трета Лига Мажи
Седницата ќе се одржи во четврток (02.10.2014) со почеток во 12:00 часот во новите простории на МКФ. Поради важноста на седницата, присуството на еден овластен претставник од секој клуб е задолжително.
Покана за седницата
.


МЛАДИНСКИ ЛИГИ НА МАКЕДОНИЈА
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЛИГИ М13 И М15

Во сабота и недела во ОУ „Крум Тошев“ во Скопје
(30.09.2014) Тренинзите ќе се одржуваат во спортската сала на ОУ „Крум Тошев“ во Општина Гази Баба на 4 и 5 октомври, а ќе бидат поделени по генерации. Првиот селективен тренинг во сабота, наменет за повиканите млади кошаркари од генерацијата 1999 е закажан да почне од 09:30 часот. Вториот тренинг ќе почне од 11:00 часот, а предвиден е за генерацијата 2000. Двете генерации ќе одработат уште по еден тренинг и во попладневните часови. Истите термини важат и за вториот ден - во недела.

Заклучоци на Комисијата за спроведување
избор на Комесар за натпреварување на МКФ

Комисијата за спроведување избор на Комесар за натпреварување при МКФ, денеска (22 септември 2014) во просториите на МКФ направи интервјуа со пријавените кандидати за позицијата Комесар за натпреварување, по што донесе заклучоци.
Извештај за заклучоците на Комисијата

Семинар за судии и делегати - Струмица 2014

Овогодинешниот редовен семинар за судии и делегати ќе се одржи во периодот од 3 до 5 октомври, во хотелот „Цар Самуил“ во Струмица. На семинарот, покрај презентирањето на новите измени и дополнувања во правилата, како и предавањата низ кои судиите и делегатите ќе имаат можност да го унапредат своето знаење, ќе се одржи и редовното тестирање за проверка на знаењата.

Официјална покана за семинарот.                Програма на семинарот.

(19.08.2014) Националниот инструктор, Ѓорги Пиперков, ги објави измените на Правилата и Толкувањата 2014 на Македонски јазик, кои стапуваат на сила од 1 октомври 2014 година.

ПРЕОДЕН РОК 2014/15

                                                               
        ИНФОРМАЦИЈА                                                    ДОКУМЕНТИ

Регистрациска комисија
Билтен бр.1 (сезона 2014/15)

Информација

Македонската Кошаркарска Федерација
на нова адреса

На 19 септември 2014, Македонската Кошаркарска Федерација ги напушти досегашните канцеларии на Бул. Кузман Јосифовски Питу бр.17 и се пресели во нови простории. Новиот дом на Федерацијата се наоѓа на Улица Македонија бр.11А, во строгиот центар на Скопје, веднаш спроти новата зграда на Министерството за финансии. Телефонските броеви и сите останати службени контакти остануваат непроменети. МАПА

Ул. Кузман Јосифовски Питу 17, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder