ИНФОРМАЦИЈА

Рокот за потпишување на договори во Младинските категории се продолжува до среда (17 септември 2014).

Конкурс за работно место
Здружението на клубови од сениорските лиги на Македонија објавува конкурс за работно место – комесар за натпреварување.

Тетовчани ќе бидат десеттиот клуб во Првата лига
(15.08.2014) По откажувањето на Лирија од настап во Првата Лига за претстојната натпреварувачка сезона, Здружението на прволигаши испрати покана до екипите од Втората лига за пополнување на испразнетото место. Третопласираниот во минатата сезона во Втората лига, тимот на Т-Баскет од Тетово, со официјално писмо информираше дека е заинтересиран за превземање на позицијата, со што ќе биде десетиот клуб во конкуренцијата.

Регистрациска комисија
Билтен бр.1 (сезона 2014/15)

Редовен семинар за кошаркарски судии и делегати

Судиската комисија при МКФ на состанокот одржан на 22 август 2014 година, донесе одлука редовниот семинар за кошаркарски судии и делегати во пресрет на новата натпреварувачка сезона, да се одржи од 3 до 5 октомври во хотелот „Цар Самуил“ во Банско, Струмица.

Гости предавачи на семинарот ќе бидат познати и признаени имиња од европската судиска фела - Валентин Лазаров и Сретен Радовиќ. Покрај предавањата, на семинарот ќе се одржат и испити за судии за стекнување на повисок ранг (регионален и државен).

(19.08.2014) Националниот инструктор, Ѓорги Пиперков, ги објави измените на Правилата и Толкувањата 2014 на Македонски јазик, кои стапуваат на сила од 1 октомври 2014 година.

ПРЕОДЕН РОК 2014/15

                                                               
        ИНФОРМАЦИЈА                                                    ДОКУМЕНТИ

МАКЕДОНИЈА НА ЕВРОБАСКЕТ 2015

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

Група Д

домаќин

гостин

датум

час

инфо

рез

Македонија

Белгија

10.08.14

20:30

76-73

Данска

Македонија

13.08.14

19:30

 

75-81

Белорусија

Македонија

17.08.14

17:00

70-81

Белгија

Македонија

20.08.14

20:30

 

63-60

Македонија

Данска

24.08.14

20:30

80-46

Македонија

Белорусија

27.08.14

20:30

 

72-66

Ул. Кузман Јосифовски Питу 17, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder