МОЖНОСТ ЗА
РАБОТА ВО МКФ


Пријавување за учество на
Тренерска Академија на
ФИБА Европа


- Делег. ПЛМ, 11.коло 

23 КОШАРКАРСКИ КУП НА МАКЕДОНИЈА
СЦ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“, 21-22.02.2015

Одржана јавната лицитација за организатор на Завршниот турнир
(29.01.2015) МЗТ Скопје Аеродром и СЦ „Јане Сандански“ ќе бидат домаќини на Фајнл Фор турнирот од 23-то издание на Купот на Македонија. Ова откако предмалку заврши јавната лицитација за организатор на Купот, на која учествуваше и КК Куманово.
КУП НА МАКЕДОНИЈА - МАЖИ
- Финале
- Полуфинале
- Четвртфинале
- Осминафинале
КУП НА МАКЕДОНИЈА - ЖЕНИ
- Финале
- Полуфинале
- Четвртфинале
МЛАДИНСКИ КУП НА МАКЕДОНИЈА

- Мажи (M20) Финале
- Мажи (M20) Полуфинале
- Мажи (M20) Четвртфинале

Жени (M18) Финале
Жени (M18) Полуфинале
- Жени (M18) Четвртфинале


ДОКУМЕНТИ:

                                                                   
Општ правилник за Куп                                     Прирачник за организација
натпреварување на МКФ                                        на Финалниот турнир на
                                                                                 Купот на Македонија


Технички одредби за куп и турнирски
систем на натпреварување при МКФ

 

Поранешни победници во Куп на Македонија:
- Машка сениорска конкуренција
- Женска сениорска конкуреција
- Младинска конкуренција (мажи и жени)

 

Архива:
- Куп на Македонија 2014
- Куп на Македонија 2013
- Куп на Македонија 2012
- Куп на Македонија 2011

 

Ул. Македонија, 11А, ПФ 318
1000 Скопје, Р. Македонија
тел/факс: +3892 2464988
E-mail:
contact@basketball.org.mk
Сениорски Лиги: +3892 2454320
Младински Лиги: +3892 2464990

© 2006 Сите права задржани


Developed by Nextsense
Powered by webBuilder